(recept
si oblíbilo 97 návštěvníků)
DOMÁCÍ MANDLOVÁ PAŠTIKA - RYCHLÁ A VÝBORNÁ
Potřebné ingredience
1/2 kg kuřecíh jater,250gr pravého másla, 80 ml šlehačky, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sádla, drcený kmín,mletý pepř,bazalka,koření divočina, sůl, blanšírované mandle
Postup přípravy
Na sádle osmažíme cibuli do sklovata, přidáme játra (odblaněná),okmínujeme,opepříme a opečeme dohněda(uvnitř nesmí být syrová). Játra necháme trochu prochladnout a přidáme k nim koření,pokrájený česnek,měkké máslo,šlehačku a rozmixujeme. Podle chuti dosolíme a dokořeníme. Nakonec přidáme pokrájené blanšírované mandle. Nalijeme do formy pokud ji budeme chtít krájet, nebo do misek - jde rovnou krásně mazat na pečivo. Necháme vychladit nejlépe do druhého dne. DOBROU CHUŤ!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zdenale
(upraveno)
8. 3. 2013, 19:42
Zkusím, vypadá dost dobře
jedličky
(upraveno)
26. 6. 2013, 22:42
@zdenale
Pami
(upraveno)
6. 3. 2013, 16:37
Super, vyzkouším.
jedličky
(upraveno)
12. 3. 2013, 11:52
@Pami
ssonda
(upraveno)
6. 3. 2013, 15:52
Mňam, vyzkouším
jedličky
(upraveno)
8. 3. 2013, 22:37
@ssonda
anaba
(upraveno)
6. 3. 2013, 9:16
vypadá moc dobře,to musím vyzkoušet
jedličky
(upraveno)
7. 3. 2013, 11:29
@anaba
Tak ať chutná ...
Karamelka120
(upraveno)
6. 3. 2013, 9:07
Hmm, ta vypadá výborně. Také dělám paštiku za studena, vlastně terinku. Z krůtích jater a s brusinkovým želé. Dělala jsem ji na Vánoce jako dárek a měla velký úspěch: http://www.foodstyle.cz/products/jatrova-terina-s-brusinkovym-zele/
jedličky
(upraveno)
6. 3. 2013, 10:25
@Karamelka120
Nádhera
Karamelka120
(upraveno)
6. 3. 2013, 13:27
@jedličky
Však ta Vaše také vypadá úúúžasně
jedličky
(upraveno)
8. 3. 2013, 19:20
@Karamelka120
Díky Katko